Magnetische Gist biedt inkijkje in de werking van magnetisme in de natuur.

Doorbraak magnetische gist onderzoek

OMagnetisme en gezondheid: Magnetische gistnderzoekers van het Wyss instituut en de Harvard Medical School (HMS) hebben een methode ontwikkeld om magnetische gevoeligheid in een organisme te maken dat van nature niet magnetisch is.Deze nieuwe technologie zou mogelijk gebruikt kunnen worden in andere cel types in de medische wereld. Het onderzoek is nu gepubliceerd in een uitgaven van PLoS Biology

Dieren en magnetisme

Magnetische velden zijn overal maar slechts een aantal organismes kunnen ze ook gewaarworden. Vogels en vlinders gebruiken hun magnetische gevoeligheid als een natuurlijk GPS systeem om hun te helpen tijdens hun vlucht . Hoe dit precies werkt blijft nog steeds een mysterie

Conclusie onderzoekers veelbelovend

Onderzoekers Pamela Silver, Ph.D. en Nishida, Ph.D waren instaat om ook gist vergelijkbare eigenschappen te geven als dieren. Pamela, de belangrijkste onderzoeker is en functioneer daar als professor biochemie en systeem biologie. Nishida is één van de toptalenten en zegt. “Magnetisme in de natuur is uniek en mysterieus biologisch systeem lwaar maar weinig levenden volledig gebruik van maken”, “dus hoewel magnetische gist misschien niet klinkt als een serieus wetenschappelijke doorbraak is het eigenlijk toch al heel erg belangrijk om meer inzicht te krijgen in een natuurlijk fenomeen en om het toe te passen op allerlei belangrijke praktische processen.

Magnetic yeast

Pamela Silver and Keiji Nishida were able to create enough magnetic sensitivity in yeast cells to cause them to migrate toward an external magnet. The arrows in this image point out two of the larger concentrations of iron in a single yeast cell.

 Hoe werd het onderzoek opgezet

Cel engineering. Hoe kan een cel gemanipuleerd wordenDe aanwezigheid van ijzer kan zorgen voor magnetisme maar de meeste cellen zijn er niet zo dol op. Als zij worden blootgesteld aan metaal dan stoppen ze dat op een van de manier weg zodat het ijzer niet zijn magnetisch effect tentoon kan spreiden. Onze wetenschappers waren instaat om een bepaald proteïne – wat hiervoor verantwoordelijk is – zodanig in te stellen dat het weren van metalen werd uitgeschakeld. Dit maakt het mogelijk het ijzer vrij door de hele cel te laten bewegen. Op deze manier kan het gist voldoende magnetische gevoeligheid ontwikkelen. Dit hebben ze getest door het te laten reageren op een externe magneet.
De onderzoekers vonden ook een gen in de gist dat samenwerkt met magnetisme. Hier hebben ze een proteïne dusdanig ingesteld dat het magnetisme kan nadoen. Vervolgens hebben ze de magnetische gevoeligheid nog verder vergroot middels een tweede proteïne dat verantwoordelijk is voor cel metabolisme. Het leuke is nu dat dit metabolime ook in complexe celsystemen vergelijk werkt. Dit betekent dat deze techniek ook kan worden toe gepast op menselijke cellen.

Magnetisme als mogelijk instrument bij ondersteuning stamcel technologieOverige conclusies van Pamela

De wetenschapper Pamela merkt op dat in een industriële omgeving magnetisme ontzettend handig kan zijn om bijvoorbeeld specifieke cellen te vinden. Verontreinigde cellen – als gevolg van chemo therapie – kunnen op deze zo gescheiden worden. Ook cellen die je nodig hebt om een bepaald process uit te voeren kun je met deze techniek zo selecteren. Deze techniek biedt daarnaast nieuw uitzicht op toegepast therapieën voor bijvoorbeeld stamcellen en weefsel ondersteuning.

 

Bron http://wyss.harvard.edu/viewpressrelease/78/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
© Copyright TbesT4Y - Gerealiseerd door Xinner Media